Sunday, September 21, 2008

Jooksuõppetund üks ja kaks

Ostke endale õiged jooksujalanõud!
Muuk käis esimest korda jooksmas selleks spetsiaalselt mõeldud jalanõudega ja uskumatu vahe on. Suured vabandused nende ees, kes seda juttu niikuinii teavad. Eelkõige Pr Järv võib ennast nüüd puudutatuna tunda, sest Muuk mäletab üsna hästi, kuidas Pr Järv 26. augustil ütles, et ostku Muuk endale õiged jooksujalanõud ja siis ei vaeva teda enam liigestevalud (nagu Pr Katrin Karismaad teadatuntud medikamendireklaamis). Niisiis, au ja kummardus Pr Järve suunas (täiesti siiralt), teie nõu on kuulda võetud ja Muuk saab jooksmisest rõõmu tunda :))).
Vahva!

Soovitus nr 2: ärge kunagi kahelge, kas minna jooksma või mitte minna!!! Minge alati! Ausõna, pärast on jube hea olla :).

Kulp!
Ja spagaat ;).

Jada

Kell 22:18.
Muuki mõtted:
1. "Läheks jooksma?"
2. "Kõht on punnis, peaks jooksma minema."
3. "Homme on 4 kohtumist ... uhhhh..."
4. "Peaks kell 7 hiljemalt üles tõusma ja ennast tööle vinnama...."
5. "Kas kohvi on?"
6. "Hommikul peaks arved ära tegema, enne kella 8sat."
7. "Huvitav, mida teeb Eesti Gaas inimesega, kellel on olnud liiga kiire elu, et oma gaasi näite saata... korduvalt... hõkk....halb eelaimdus"
8. "Ja liiga kiire elu tähendabki seda, et jõuad koju kell 22:22 ja tõesti ei taha enam näha arvutit ja ekraani ja kõike sellega seonduvat... tahaks lihtsalt olla ja rääkida ilukirjandusest..."
9. "Äkki veel jõuab jooksma minna?"
10. "Mifune laul oli üks igati väärt film...."
11. "Küüned on pikad.."
12. "Riigihange, kuidas teha nii, et ****** ja siis veel et saaks ******** *** ******"
13. "Eestlasele läheb liiga palju korda, mida elevant temast mõtleb"
14. Persoon Aas ja persoon Kingsepp vajavad tööalast "juhendamist"
15. Kuidas maksta ära Läti Vabariigile parkimistrahv, mis on kirjutatud läbinisti Läti keeles ja millel ei ole ühtegi konto numbrit? // Teadjamad inimesed soovitasid seda mitte maksta. Hmmm... ei ole vist ikkagi kõige õigem teguviis. Peaks ilmselt Läti saatkonda pöörduma.
16. Kas totaarkaiste või palgaarmee?
17. Kas Eesti omariiklus on praeguste jõududega kaitstud välisrünnaku eest? Mõningad väidavad, et olemasolevate jõududega suudaks Eesti oma riiki kaitsa täpselt 20 minutit vaenlase rünnaku eest. Kas Lääne-Euroopa sekkuks? Missuguste vahenditega? Kui kiiresti? Mis oleks NATO seisukoht? Eestil oleks NATO nõuete kohaselt tarvis luua umbkaudu 16000 pealine kutsearmee selleks, et kvalifitseeruda oma kaitse miinimum programmi. Hetkel on see suurusjärk 5000. Ci vis pacem, para bellum. Kas see ongi tõsi? Kas ongi naiivne arvata, et võiks toimida vastupidine loogika - ci vis pacem, para pacem? Hingelt patsifist sooviks siiski viimast arvata. Muuk on oma hingelt patsifist. Ilmselt käib see samasse kategooriasse ütelusega: "Räägi matsiga matsi keeles." Vanemad ja teadjamad on seda öelnud. Neil on seda oma elus vaja läinud. Muuk tahaks siiski siia juurde keeta eetika ja üldise intelligentsi suppi ning väita, et ka sellega saab kõhu täis. Nii on Muuk siiamaani saanud. Pole hullusti läinud. Vaatame, kuidas edaspidi.
18. Pühapäeva õhtud on imelikud. Läbi elu on need kuvandunud kummaliselt: närviliselt, õnnelikult, mõtlikult, põgenemislikult, depressiivselt, eufooriliselt, härdalt, rajult, vanemlikult... Kas võiks olla see nii, et just pühapäeva õhtu ja selles õhtus kujunev meeleolu demonstreerib ehedaimalt inimese asetuvust oma elus? Need mõtted, mis sellel õhtul keerlevad ongi need kõige olulisemad? Kõige enam häirivad? Enam rõõmu tekitavad? Kui inimene naudib oma tööalast positsiooni ja tööd ennast, siis võiks arvata, et ta on pühapäeva õhtul õnnelik ja vaba, eneseteadlik, mõtlik...
19. Ka pühapäeva hommikud on niisugused, mida Muuk eriti ehedalt mäletab - need on tihti päikeseküllased, sulnid, mõtte- ja tunderikkad, sügavad, nagu vananaistesuvi, hellitavad nagu maasikad vahukoorega.... Pühapäevad on kui varajane sügis, värvilised, ootust täis, ärevad, ette valmistavad.
20. Muuk läheb nüüd jooksma.
21. Ja mõtleb edasi.
22. Mõtted 23 - 1000000000000000000000000000000000000000000000000001 ;)