Thursday, July 20, 2006

Naljad rannas


Ta ju täiesti sobib sinna olustikku!



Eestimaa looduse imed







Maailm läbi vapsiku silmade

Hea lapse mitu nägu aka variatsioonid teemal Tuuslam


Velvet Goldmine ja kook

Kuidas oleks? Teeks Velvet Goldmine´ist kooki? Ilmselt tuleks sellest üks põrguäge kook, millel säraküünlad ja krõmpsuv iiris sees. Niimoodi kujutaksin ma ette seda, kui Velvet Goldmine oleks kook. Kindlasti ei oleks see tavapärane vanaema kohupiimakook, mille tegemises ma meistritiitli saanud olen. See oleks midagi keerulist ja mittenaturaalset. Nagu eelpool öeldud sai - iiris ja säraküünlad ja barbariss. ;)
Ja tegelikult oligi mul mõte teha kooki ja vaadata selle juurde seda kultusfilmi. Aga seda mitte praegu, äkki hoopis õhtul. Praegu on kell 12:33 minu arvutis. Mul on teine puhkusepäev nendest kolmest, mille ma välja kasseerisin. Olen METSIKULT maganud, näinud unes, et jõuluvana on tegelikult mustanahaline mees, kes ei sõida saani vaid ufolaevaga ja Marbolo Man oli unenäos viskist ennast purju joonud ning kurtis, et naised ei peaks käekottidega jalutamas käima, need kaovad ju ära... Nüüdsiis olen tõusnud üles, üks ninapool on kinni (imelik !) ja mõtlen, et täna võiks teha midagi erilist oma erakordselt vaba neljapäevaga. Eile mina koristasin riidekappi. Tegin endale lubaduse, et koristan riidekappi ning olin siis rahul ja õnnelik iseenda sees, kui kapi peale nelja vaevarikast tundi korda sain. Väljaviskamiseks läks ca 10 kilekotitäit kraami... sealhulgas leidis oma koha ka kaheksakümnendatest pärilt lilla pükskostüüm, mida viimati Vahter minu sünnipäeval teise shokeerimiseks kandis.
Nüüd tuleb ette võtta järgmised asjad: 1. planeerida reisid Värskasse ja Rootsimaa mägedesse 2. otsida elutuppa toolid (väga raske teema!) 3. uurida, kas keegi tahab ühineda koogi tegemise ja filmi vaatamisega 4. külastada elioni - wifi vaja tuppa saada ;) 5. mõelda elu üle järele.

Ursula on parem kui dagö

Ja see ongi minu statement. Käisime Tuuslamiga Ursula/Dagö kontserdil Pirita kloostri varemetes. Varemed olid pungil rahvast täis topitud. Eks raskel ajal tuleb rahvas ikka kirikusse, kommenteeris seda nähtust Lauri Saatpalu ;)). Jaa. Mees tegi nalja, aga Ursula tegi ära. Poisid olid tõesti positiivset energiat täis löödud, Johannes hüppas kolm meetrit õhku sagedusega 5 hüpet sekundis, nii et triibulised aluspüksid lontis teksade alt välja välkusid, bassist Karl Gunnar saatis paremasse tiiba riivava pilgu aka mina ju olengi rokkkkstaar(!), heiki laul tõmbas varemed õõtsuma külma põhjatuule saatel ja mina ja Tuuslam hoidsime teineteisest uskumatult kõvasti kinni, et tortsida Eestimaa külma suveõhtut. Patt tunnistada, aga Dagö lõpulugude saatel läksime pelmeenijahile (jube head olid!), rääkisime Viljandi folgi hiilgeaegadest ning eskortisime ennast varemete territooriumilt välja. Üldiselt oli väga väga vahva! Ainus, milles Muuk pettunud oli, oli see, et draakoni laulu ei lauldudki. Kurb. Tore laul on. Aga see-eest heikit sai täiega!

Monday, July 17, 2006

Esmaspäev?

lilla kaameli lamav vaikelu
nagu ilane liiv
keset tumma maad
viskub peadpidi vette
ei heida ette, ei heida
kiidame hoopis

Fotograafiast

Jelena Martõnjuk: tore avastus. Inimene on pühendanud ennast ainiti fotograafiale. Tema töö on käsitöö ja tema elu on armastus tema töö vastu. Ilus, eksole.
Teine mitte samaväärselt tore, aga tehniliselt huvitav avastus on Jan Saudek.
















Pildid on originaalis must-valged, hijem need värvitakse. Taas üks põnev lahendus igapäeva igasuguse käes.

Cheese

Pühapäevad on teistsugused. Nad on rääkimise ja ülitundlikkuse päevad. Eile oli järjekordne pühapäev. Ilm oli mõõdukalt soe. Käisime Kuku klubi juures rummikakaod joomas ja tegime grilli koduaias. Mustsõstramarinaadiseakaelakarbonaadiviilud said kenasti küpseks. Muuk mängis ka kokka vahepeal. Võttis suure kaane ja lehvitas poolkustunud söele õhku peale. Liha sai mahe ja inimsõbralik.
Sõime elutoa aknalaual. Tuul lehvis kardinates. Vaatasime Tuuslamiga tõtt ja tundime, et pühapäevades on oma saladusi.
Aga TÄNA olen ma olnud eriti produktiivne. Töö on tehtud. Igas mõttes. Tehtud on ka minu isiklik projekt. See kuidagi sai täna tiivad selga ja lendas minu peast välja ülehelikiirusel. Nüüd on ta paberil ja ootab kohtumist inimesega, kes oskab paberi internetti tõsta. Põnev! Väga PÕNEV!
Nüüd loeme lõunamagustoiduks Cheese.

Directo luuletus

kontaktid täita (kaasa arvatud sünnipäevad)
projekti staatused täita (projekti lehel + ce peal)
info pealehel täita
ajaväljad - ei pea kasutama
after numbrid
members - ei ole vaja panna
preliminary end - ei ole vaja panna
gantt - projekti ajagraafikute ülevaade
projekti väljatrükk kinnitada kliendiga
attachement (500kb)
attachemendi all on klientide list, kuhu saab lisada infot
klient_directonr
iga bränd on objekt
liikumine kataloogidest - back, edasi enter
projekti number_projekti kirjeldus
taskide kopeerimine
task describtion tuleb ära täita
SN tuleb ise
SN standard kopeerida
Objektid tuleb täita
Cntr + Enter > tuleb lahti
Delivery date > projekti deadline
ALD D - igasugune info, mida saab avada
kui projektis midagi muutub, siis tuleb vaadata CEd
ridadal 4-5 kokku kirjutada
katet jälgida CE ja invoice peal
kõik operatsioonid EEK
kui tellija ja maksja on teine, siis customer on 1 ja payee on 2
vaata price inquire´i alt, kas on olemas kommentid
price inquire´i closed ja confirmed tuleb ära teha, siis kui tegemist on subcontractiga
recieve date - hinnapäringu tähtaeg
kui kustutada ülevalt alla, siis kustub ära SN, parem on alt üles kustutada
hinnapäring jääb ära kui tellimus teha orderi pealt
kui teha price inquire´i pealt, siis ei jää
purchase order - kahes kohas, ei pea kasutama
order delivery date - millal asi valmis on
**
ALT f4 - külmalt kinni

Mõõla Magazin

27. aprill 2012

Tulipunases krepp-mantlis tumedate lokkis juustega naisterahvas astub autosse. On esmaspäeva varahommik. Kell näitab 715 ning aprilli-kuine petlikult soojust lubav päike on äsja taevavõlvile jõudnud. Naisterahvas lööb ID koodi auto süüteklaviatuurile ning masin saadab kõlaritesse järjekordse entusiastliku tervituse: "Tere hommikust! Kell on 717 ja täna on esmaspäev, 27. aprill 2012. Kuhu me sõidame?". Naisterahvas vastab lakooniliselt: "Vana-Viru 26." Masin hakkab sõitma. Masin: "Kümme minutit sõiduaega. Kas teatan keskusele, et kohvimasina võib tööle panna?". Naine: "Jah."
Vana-Viru 26 oli Põhjamaade esimese seebipoodide keti peakontor. Poed kandsid ühist nimetust "Mõõla magazin". Ideed Mõõla Magazini asutamiseks oli planeeritud juba 7 aastat. Esimesed aastad olid loomulikult rasked ning seda tänu konkurentsile naturaalseepide turul ning kinnisvara krahhile, mis tervet Baltikumi paar aastat oma küüsis hoidis. Aga siis olukord muutus. Mõõla Magazini omanik naisterahvas E. ostis ära konkureerivad ketid lätlaste Ziepu Fabrika ning leedulaste Beauty Aroma. "The Economist" väljastas oma aprilli kuu numbris kaheleheküljelise artikli Mõõla Magazini suurest edust. Artikli käsitluses oli edu pandiks eelkõige hästi läbi mõeldud kontseptsioon ning lihtsalt soov teha intelligentne ettevõte. Mõõla Magazini missioon oli artikli käsiltuses: "Pakkuda maailmale kvaliteetseid, loodussäästlikke ning loodusest käsitsi toodetud puhtaid ilulahendusi". Nende ilulahenduste hulka kuulusid nii seebid, šampoonid, balsamid, õlid, näogeelid, jumestusvahendid - kõik, mis inimesel eluks ja iluks vajalik. Mõõla Magazini kontseptsioon oli niisugune: kõik naturaalsed tooted valmistatakse kohalikust toormest Eestis paiknevas vabrikus. Kogu tootearendustöö tehakse Londoni geeniinstituudis. Poodide sisekujundus, tööpõhimõtted, tavad ja praktika kanduvad frantsiisi näol edasi teistele ketiliikmetele. Unikaallahendus, mida pakub siiamaani vaid MM (loe: Mõõla Magazin) on füüsise ja psüühika ekstensiivuuringud, mille põhjal pakutakse kliendile välja just temale sobivad ilutooted. Niisuguste uuringute eesmärk on kaardistada uuritavate kehalised probleemid, meelelised probleemid ning määrata teatavate geneetiliste meetodite kaudu kindlaks ka need nahahaigused, mis võiksid kallist klienti ka tulevikus kimbutama tulla. Niisuguse kompleksuuringu tulemusel saab klient endale isikliku arengukava, mille põhjal tema tervise seisund ning üldse enesetunne ja toonus tunduvalt paranevad. Siiamaani tehtud uuringuid on kaasanud 98% täpsus ja edu.
Masin: "Vana-Viru 26. Staatus: kohal." Naine väljus masinast. Avas ukse, astus kaks korrust äsja renoveeritud trepil. Avas ukse kontorisse ja jäi hetkeks ukse lävele seisma. MM omanik naisterahvas E. oli ametis. Ta seisis seljaga saabuja poole. Toimetas paberite kallal, silmnähtavalt oli ta mõttesse vajunud oma uue vallutuse teemadel. Saabuja otsustas vargsi ligi hiilida, et mõtlejat spontaanselt üllatada. Tasahiljukesi tõstis ta kõrgemale need kolmkümmend kollast tulpi, mis ta oma aiast naisterahva sünnipäevaks oli korjanud. Esimene samm lähemale, teine, neljas... nüüd oli ta juba mõtlejal üsna selja taga. Vaikselt libistas ta lilled mõtlejale silme ette "Palju õnne maailmavallutaja!". Mõtleja võpatas ning juba murdosa sekundi jooksul hakkas kõva häälega naerma. "Ohh Sind!". Kollased tulbid pandi vaasi. Ja peale mõneminutilist sünnipäevavestlust alustati taas paberivirna ümberpööramist.
Kahe tunni pärast algas Mõõla Magazinile edule pühendatud seminar Milanos.
Õhus oli Õhku.. ja lootust uuele vallutusele - Euroopa ootas!