Thursday, November 08, 2007

Roosad flamingod

Väike jätk eile alanud muusikateemasse. Jätku nimeks on Jan Hammer. Ehk siis mees, kes Eestimaa pinnal sai tuntuks kultussarja Miami Vice muusika autorina. Mäletan veel siiamaani, et kassett, millele oli peale lindistatud Jan Hammer looming oli TDK musta värvi, punase-valge jooneliste kleepsudega. Kleepsu reale oli hariliku pliiatsiga kirjutatud tagasihoidlikult JAN HAMMER. Kassetti kuulati aparaadist, millel oli peal vinüülimängija ja kassettmängija. Aparaat oli suur ja läbipaistvast plastmassist kaanega. Aparaadil olid kandilised kõlarid, puust otseloomulikult ja vaskjas võrkkate. Ilmselt see helikvaliteet, mida oli võimalik kuulata siis, ei ole võrreldav selle helikvaliteediga, mida pakub meile kaasaegne helisüsteem... aga... see muusika oli sellegipoolest nagu värske vesi suure laimiga keset suvekuuma päispäeva. Ei oskagi seda paremini kirjeldada, see lihtsalt OLI ja see oli nii.... eneseteadlik. Ja igakord kui seda uuesti kuulda, siis tuleb suule naeratus, sest meenub see aeg, kui see muusika lihtsalt OLI.

Sõda ja rahu

Eilsel pühalikul päeval omandas Muuk suurejooniselised teadmised ühes turundust puudutavas valdkonnas. Seminar oli tegelikult üsna huvitav, spetsialistid rääkisid spetsialistidega, ei puudunud ka eestlaslik-sõbralik teineteise tögamine teemadel Postimees versus SLÕhtuleht, kumb on kollasem!? Noh, levinud arvamus siinkohal peab ikka endiselt paika. ;)
Hilisõhtul aeti Muuk oma kontssaabastel ja värskelt hangitud mantli ning sellel pesitseva pandav-pandlaga metsa lume sisse õhupüssi laskma. Taarus ta seal ühelt jalalt teisele, sest väga külm oli. Vältis gangreeni. Sai mõnele sihtmärgile ka pihta! Õppis ära, kuidas õhupüssi laetakse. Sõi metsavenna toitu (hundinuiavarrest tehtud leivapästi, mis on lamedal kivil soojendatud). Siia juurde paslik kommenteerida, et tegelikult on Muuk igasuguse relvastuse vastane ja ei usu sentensisse "Ci vis pacem, para bellum". Muuk on oma loomult patsifist ja fatalist. Pealegi, kui mõne riigi elanikele tehtaks raskemaks relvaloa ja sellega kaasnevalt ka relva hankimine oma majapidamisse ükskõik, missugustel eesmärkidel, siis ilmselt väheneks ka erinevate relvade käsitlemisega seotud õnnetuste või ka sihiteadlike tapmiste arv. Ennast saab kaitsta ka muul moel. Eksole. Pealegi, Eesti seadusandluse põhjal on üksikisikul õigus taolteda relvaluba, kui ta tunneb ennast ebaturvaliselt. Samas, kas juba see fakt, et inimene tunneb ennast ebaturvaliselt, ebakindlalt, ei kõiguta juba eos antud inimese psüühhikat? Kui inimene tunneb ennast ebakindlalt, siis on ka tema otsused ja teod sellest tundest mõjutatud. Ilmselt on siin kajastatud üsna ühekülgne vaatevinkel. Ent Muuk jääb siiski antud ajahetkes sellele kindlaks, kuni tekib või tekitatakse kummutamatu argumentatsioon, mis seda arvamust muutma hakkab. Õõvastav on juba isegi see, kui mänguasjatootjad toodavad lastele mänguasju, mis näevad välja kui päris tulirelvad (!), või mis on lausa äravahetamiseni sarnased (!!). Ning siis väike Tom jookseb tänavatel ja paugutab paukpadrunitega inimeste pihta ja arvab, et see on lõbus ja tore. Tegelikult on see õudne, hirmuäratav ja mõtlemapanev. Ehk siis ci vis pacem, para pacem. Ärge ostke lastele mänguasju, mis näevad välja nagu relvad. Vanakooli veoautod on palju paremad!

Wednesday, November 07, 2007

Kas Alanis on Alanis?

Kaheksa minuti pärast algab koolitusele tõtt.... kähku-kähku vaja joostes targaks saada, kähku-kähku, kähku-kähku....

Enne targaks saamist avaldab Muuk arvamust Alanis Morrisette`i kohta, kelle kaunid palad on tänase muusikabloki teemaks. Arvamus on niisugune, et Alanis oli aastaid tagasi palju ehedam, huvitavam, omapärasem, põnevam, teda vaadates tekkis küsimus: hmmm.. mida ta sööb, kus ta elab, mida ta kannab, mida ta mõtleb, kas ta kammib oma juukseid, kes ta selline on... ? Viimasel aastal (või siis pisut kauemgi) on Alanis muutunud kuidagi... mitte endaks. Kummaline. Kas Alanis on muutunud mitte-endaks või on Muuk muutunud mitte-endaks ja ei tunne enam Alanist ära, sest tema enda väärtushinnangud on muutunud... Vot, mine ja võta kinni.

Igatahes, Alanise Uninvited, blokis laul nr 2, on üks ilusamaid ballaade, muuhulgas pärineb see ka filmi City of Angels soundtrackilt, mida võiks omakorda pidada filmimaailma üheks ilusamaks ballaadiks :).

Enjoy!

Tuesday, November 06, 2007

Räige SEX

Veebistatistika näitab, et käesolevale lehele on satutud väga imekspandavate märksõnade abil ehk sissejuhatus loetelusse pealkirjaga "Naera ennast ribadeks vol 1":
virsik, geen ja skisofreenia, suidre, lehttainas, mandli operatsioon, alkoholi hais teisel päeval, aluspesuta, angiin anekdoot, angiin antibiootikumid, angiin korda, halb geen ja skisofreenia, juri gagarin eestis, kalalaev hind, kassi pissi hais, koogel moogel munakollane, kui palju on inimesel juukseid, marta vaarik, morfiin, antibiootikumid, okastraat, palat nr 6, narva peenis, suudlen sind, tampoonid, töökaaslasega voodis (!!??).
Pole muud öelda, kui et see on hämmastav!

Pealkiri antud sissekandele on pandud NIMELT, et testida kui palju unique visitors juurdevoolu antud eksperiment sellele saidile tekitab. Usun juba ette, et katse on great success!

Igapäevane esoteerika ;)

"One day I found a big book burried deep in the ground.
I opened it, but all the pages were blank.
And to my surprise it started writing itsself."

Ood tänase muusika nurga kolmandale kastile :).
Tunnen inimest, kes hülgaks kõik oma naised, selleks, et veeta terve elu Björkiga. Hehhh :))). Mõni on ikka naljatilk küll. Björk on kahtlemata väga põnev ja andekas inimene, kuid virtuaalselt ei saa "keha ette öelda", kas kaks inimest sobivad või mitte. Käesolev on pikendus teooriale, mille arutelu teatud kinnistes ringides algas juba laupäeval, jätkus pühapäeval ja tipnes esmaspäeval. Teooria alustala on järgmine: inimese keha tunneb ära sellesinase kehaga kokku sobiva teise keha. Teine keha võib äratundmise hetkel olla võõras, tundmata objekt, kuid eritatavate feromoonide, hormoonide või muude keemiliste ühendite abil kehad haakuvad ning annavad ajule implusse, et keha 2 on vastuvõetav ja ilmselt väga sobilik kehaga 1. Ja kui keha oleks raamat, siis mõnikord ta kirjutaks ise ennast ;). Teadvusel tarvitseks vaid tähelepanelik olla, lugeda ja aru saada, mis raamatus kirjas on.

Monday, November 05, 2007

Hakkame toppima!

Tuuslam: "Jube külmaks on läinud. Talv on kohal."
Muuk: "Jah. Tuleb toppima hakata. "
Vaikus.

NAER.


Seletused: toppima all mõtles Muuk seda, et tuleb aknaid toppima hakata. Akendel on sentimeetrised augud sees ja sealt tuleb kogu tuisk ja tali lihtsalt läbi.