Saturday, February 10, 2007

Head isu!

Tere tulemast küüslaugu paradiisi! Ilmselt õhkab KÜÜSLAUKU! isegi erkaani taha. Muuk avastas ennast täna hommikul kibeda kurgu ja väsinud olemisega. Kraad tunnistas kolmkümmend seitse koma poolteist pügalat. Muuk torises ja oli kurb. Oli voodis. Teki all. Lamas. Magas. Nokkis nina. Tõusis püsti ja hakkas koristama. Pesi isegi põrandad puhtaks. Kloppis vaibad. Viis prügi välja. Ja ehmatas naabried enda mittekaubandusliku välimusega: Muukil olid jalas sinisetriibulised pidzhaama püksid, seljas kampsun ja nahktagi, peas läki-läki, enne talvesaapaid helendas vastu osa Muuki päevitamata jalast. Kolmanda korruse naaber tuli just trepist alla kui Muuk oma kahe suure prügikotiga ust kinni pani. Nad teretasid. Muuk vahtis trepikoja musta-valge ruudulist põrandat samal ajal. Pisut piinlik oli. Peale koristamist tuli Tuuslam puude ja söögiga. Muuk teki lõkke ja pani koogi ahju.
Kooki on niisugune (soovitan, muideks. Väga hea on).
Vaja läheb:
1. kaks pakki kodujuustu (niisugune 4% rasvasisaldusega võiks olla, muidu on liiga kuiv ja papi maitsega)
2. pisut hapukoort (pakk, ilmselt, vähem vist osta ei saa)
3. pakk riivitud juustu
4. kaks muna
5. kolm küüslaugu küünt (see on optsionaalne, sest kook kõlbab imehea ka ilma küüslauguta)
6. ca üheksa tomatit (tomat peab olema kõva!)
7. pakk lehttainast (NB: Vilma lehttainas on ennast korduvalt tõestanud. Pagaripoiste oma kindlasti ei soovita, sest viimane kord kui Muuk sellega midagi teha üritas ei tulnud ta selle paberi küljest muud moodi lahti kui küüntega kraapides, mille tulemusena läks ca 9/10 taignast raisku ja Muuk oli püha viha täis)
8. värsket basiilikut, soola, pipart

Teha tuleb:
Muuk võtab kõigepealt ahjuplaadi ette. Paneb sellele küpsetuspaberi ja selle peale taigna ühtlase õhukese kihina. Siis võtab ta ühe anuma, mille sisse kallab mõlemad kodujuustud, kogu riivjuustu, kaks muna ja silma järgi hapukoort. Seejärel segab Muuk selle posu ära. Maitsestab soolaga. Riivib sisse küüslaugu ja raputab pisut pipart. Segab uuesti. Maitseb. OK.
Nüüd tuleb segu kallata plaadile taigna peale. Ja see seal ühtlaselt laiali ajada. Järgmine asi: tomat. See tuleb pesta ja lõigata umbes 1 cm paksud viilud. Viilud tuleb taigna peale laduda ja kui kogu plaat on kenasti punane, lisada viimaks basiilik, sool ja pipar. Niimoodi kook valmis saabki. Seejärel ahju. ca 50min. Mmmm :))).

Head isu!

Wednesday, February 07, 2007

Sussid

Täna oli nii ilus ilm. Muuk aina vaatas ületarbimisstoodustavamaja suurtest akendest välja ja IMESTAS ja IMETLES. Vaarikavärvides päike ja tööstusromantika: viis korstent, kahest läks suits täiesti sirge joana oranzi-, roosa-, sinisekirjusse taevasse tähti kirjutama. Külm on ka. Aga mitte hullupööra. Muuk on avastanud, et säärane element, nagu vest, on eriti tänuväärne. Tänu Tuuslami sinisele vestile,mille Muuk vargsi hommikul sisse vehkis, võis ta südamerahus oma kevadmantliga mööda linna patseerida. Külm ei hakanud. Absoluutselt ei hakanud.
Latt sai 31. Tegelane on üks ebatavalise ajukujuga noormees. Kolleeg ka, muuhulgas. Muuk viis ta sünnipäeva puhul lõunatama. Valiti niisugune koht nagu Poseidon. Asus see vene sugemetega kõrts sadamas. Muuk sõi lõhesalatit ja Latt võttis peenema liharoa, õllet ja suitsu. Mehed rääkisid poliitikast, elust enesest, suhetest, nagu Ladina-Ameerika seriaalis, pettumustes, autokraatiast, vestides (sest vest on tänase päeva teema) ja liblikatest (sest need olid Muuki seeliku peal). Pärast osteti Norde Centrumist kirsitort sisse ja viidi asutusse suurema seltskonna vahel jagamisele.
Õhtul enne ilusat külma ilma leidis aset insident.

Kell 23:23. Magamaminek. Tekk on üll. Muuk hingab rahulikult sisse ja välja, valmistub uneks. Ühtäkki hakkab üks kõrvalnähtus Muuki häirima.
Muuk nuusutab: sniff, sniffff, snif, snif-snif-snif. Nuusutab tekki. Nuusutab Tuuslamit. Nuusutab iseennast ja veel kord tekki.
Tuuslam mures: "Muuk, mis Sa teed?"
Muuk: "Tuuslam. Ma tunnen kahtlast lõhna!"
Tuuslam: "Mis, mis - mina haisen või?"
Muuk: "Vot, ma ei olegi aru saanud."
Muuk nuusutab veel kord Tuuslamit.
Tuuslam suurte silmadega: "Mis lõhn see niisugune on!?"
Muuk: "See on vana sussi lõhn."
Tuuslam veel suuremate silmadega: "Siis on need SINU SUSSID, mis haisevad!"
Muuk vaatab voodi kõrvale.
Seal lamavad SUSSID.
Külili.
Avad lahti.
Tegemist on poolde jalga ulatuvate seest karvaste keradega. Muuki lapsevanem kinkis need talle kuus kuud tagasi. Need on PALJU jalas olnud. Jalal on palav olnud. Nende sees palav olnud....
Muuk tõuseb püsti. Võtab sussid kätte. SNIFFFF.
Muuk lakooniliselt: "Jaajah. Need nad on."
Viib sussid suurde tuppa.