Wednesday, January 09, 2008

Hõbedased rinnad hõbedastel velgedel!




















Muuk kujundajale: "Kuule, sõber, äkki oleks nii parem, kui tõstaksime selle kauni naisterahva hõbedased rinnad auto hõbedaste velgede pealt ära, muidu rinnad ei paista välja... ?"
Kujundaja Muukile: "Mhmh."
Muuk kujundajale: "Tead, väga seks kujundus on!"
Kujundaja Muukile: "Mhmh."

Elagu reklaamitööstus!


3 comments:

Anonymous said...

huvitav, kas kujundajad ei oska või ei viitsi mitte midagi muud välja mõelda kui paljas naine mistahes modifikatsioonis kõige müügiks? kas see on mõttekramp või totaalne mõttelaiskus?

thezookeepersboy said...

:))) väga mõnusat kiitikat tuli. Tegelik olukord on niisugune, et mõistagi on iga reklaami loomisel ka kliendil oma osa. Ta kas kinnitab reklaami või mitte. Samuti kinnitatakse enne reklaami loomist ülesanne ehk briif, millele antud reklaam vastama peab. Selle konkreetse "teose" briifis oli kirjas, et kujundus peab olema seksikas ning et naisterahvas kasiinokultuuris "müüb" väga hästi. Niisiis, kõiki neid tegureid arvesse võttes, lõi loovloom briifile vastava ent siiski esteetiliselt kena kujunduse, mis ongi sisuliselt igapäevase töö õigesti lahendamine.
Aga mõistan, et niisugune teema võib terav tunduda, sest tõesti on Eesti ja ka muu maailma reklaamimaastikul meeletult palju mõttetut kohatäidet, mis absoluutselt oma funktsiooni ei täida või mis on lihtsalt süvenematult, hingetult, seksistlikult, banaalselt, ropult, vääritult, kirjavigadega, esteetikata teostatud. Niisiis, kriitika on alati teretulnud ja olen nõus sellega, et keskmine reklaamiinimene võiks ennast rohkem pingutada.

Anonymous said...

teooriat ma tean, mul üks asjakohane magister kodus. teema ei tundu ka terav, pigem piinlik - mulle isiklikult jääb vahel mulje, et paljude mõtteviis ongi enamasti a la "meie mees". kusjuures see pole oluline, et teostus võib olla kõrgtasemel - vabanda nüüd, aga ka kuldpurgis s*tt jääb ikka selleks, mis ta on :)))

s.t. see kõik kokku ei olnud isegi kriitika, see oli tegelikult küsimus - mis see on, mis paneb inimese lihtsalt inertsist liigutama, kuid mitte looma?