Thursday, September 14, 2006

Neljapäevased salmid

Muuk mõtles eile õilsalt, et jõuab täna varem tööle ja hakkab juba varakult gigantpersentatsiooni tegema. Kell 814 tegi ta silmad lahti ja mõtles, et magaks veel pisut. Kell 833 sõi ta cornflakes´e. Ja revideeris taas kord üle külmkapi sisu.
1. Piim
2. Kuivanud küüslauk
3. 30gr sinihallitusjuustu
4. 6 jogurtit
5. coca cola
6. ei ainumastki siidrit
7. ei ainumastki õlut
8. frustratsioon selle pihta, et külmas kapis ei ole ainumastki õlut ja siidrit
9. gigagreip ja armastus kolme apelsini vastu
Nii. Veinikapp. Endiselt oli seal alles üks eriti kallis Itaaliamaalt toodud vein. See maksis juba Itaaliamaal ca 800 Eesti krooni. Muuk isegi ei tea, missuguseks puhuks ta seda veini hoiab. Võibolla tuleb lihtsal Teisipäev ja siis avame korgi. Võibolla... Tegelikult tõi Muuk siis Milaanolinnast kaks kallist veini, ühe endale ja teise Tuuslamile kingituseks. Aga siis tuli Soolaleib töökaaslastega ning purjus peaga tegi keegi AD Tuuslami veinipudeli omal algatusel lahti. Muuk oli sell ajal WCs kui pauk käis. Pudel joodi ära. Muuk ei saanud lonksugi. Alles hommikul, läbu koristades, panid Kalamaja elanikud tähele, et üks pudel kallist veini on hävinenud. Muuk oli siis kuri. Eelkõige iseenda pihta, et ta oli lasknud Tuuslami veinil kellegi sooltest läbi joosta. Ja sellest ajast saati on neid üks kallis vein. See asub veiniriiuli ülemises ruudukestega osas kõige paremal pool. Ilus, suure nõgususega pudel on. Punane vein. Eriti külmadeks talveõhtuteks. Koos ahju ja seksiga...
Niisiis. Olnud mõelnud kõige selle peale ja söönud ära klaasitäie helbeid koos hommikutelevisiooniga, läks Muuk tööle. Jõudis tema kontorisse kell enne poolt kümmet ja asus gigantpersentatsiooni tegema. Läks aega kuni kella üheni ja valmus 111 slaidine üllitis. Tore. Muuk oli rahul. Homme on ettekanne direktorite offisis Estonia vastas. Muuk läheb kohale.
Täna oli ka taas üks erakordne võimalus lõunastada Mademoiselle kohvikus. Päevasupp: koorene lõhesupp. Pigem oli küll tegemist koorese lõhekardulapudruga. Aga, üsna hea oli. Muuk sai isegi Ekspressi lugeda. Täna oli seal artikkel selle kohta, kuidas kanepi suitsetamine soodustab vaimuhaiguste tekkimist ja kuidas need inimesed, kellel on VAT/VAT geen ei ole ohus ja kellel on MET/MET geen on ohus (Muuk ei anna pead hetkel, et need lühendid päris õiged on... mäluprobleemid). Igatahes, kanepisuitsetamine soodustab skisofreenia tekkimist. Ja siis rääkis Rüütel ja rääkis Rüütel ja rääkis Ilves.
Kell 1648 on üsna hea olla seal, kus Muuk hetkel on. Tundub, et tänase päeva paanikad on läbi. Tundub, et pilve tagant kõõritab päike, tundub, et maailm on suur ja Muuk on väike.... Mina olen pisi-pisi, ära minult salmi küsi ....

1 comment:

Siim said...

Minule helistas dekaan korralusega, et homseks korpuse avamise tseremooniaks pean sõnavõtu ette valmistama. Ma päris 111 slaidi vast nüüd ei tee, aga kaks minutit üritan ikka vastu pidada. Praegu veel ideid ei ole, ehk homme lõunaks tuleb miskit. Panic. Attack.