Wednesday, September 13, 2006

Pingviinide marss

Muuk juba peaaegu magab. Kell on 2314 ja ta MAGAB. Niisugune tunne, et kui lõuga käega pisut toetada, siis hakkab "lennuk" tulema nagu Tuuslami parimate unenägude ajal. Tal on jalas punasetriibulised vanaisapüksid ja lillad sokid, seljs pitside ja nööpidega valge pluusi, juuksed on karmi puntrasse eest ära aetud ja nägu on kaame. Karm päev. Väga karm päev. Hommik oli kui reaktiivlennuk, mis lõppes lõunastamisega VS Cafe`s. Muuk sõi mingisugust singi-juustu saia. Väga ebakarakterlik. Peale sinki ja juustu uuesti hullumajja ja siis kell neli tegi punkar presentatsiooni. Rääkis sellest, kuidas ideid tapetakse ja kes täpselt neid tapavad. Jäi meelde niisugune seik, et kõige olulisemad ideede tapjad on suurkorporatsioonid. Siis sõime kohupiimakooki ja jõime punast veini peale. Ja Muuk pidi asju trükki saatma ja närvitses ja leemendas ja hingeldas mööda treppe joosta üles-alla-üles. Vahter helistas ja ütles, et ostab kaabli ja klapid ära. Jõudis Kalamajja kell 8 ja hakkas möllama. Vahter nimelt on IT abi. Ja Muuki arvutisse oli vaja lugupeetud wifi sisse lubada. Tuli välja, et wifi kaart oli umbes omadega ja selle tõttu jäigi wifi kutsumata. Või siis nagu ületarbimistsoodustavas asutuses viiekümneaastane Vunts ütles: "Noh! See wifi on teil ju õhus! Mis vahet sellel on kui mina need juhtmed seinast lahti võtan. Ma ju ainult tolmu tahtsin pühkida!"
Tuuslam sööb banaani. Vaatab Muuki praegu dushiroosa näoga... Tuletab meelde eile öösel aset leidnud keskustelu...
Tuuslam kell 00:30 teisipäeva öösel: "Muuk, ma tean, et Sa käisid selle karbi kallal?"
Muuk: "Mhhhh...?"
Tuuslam: "Mul on asitõendeid!"
Muuk: "Phhhh! Mis asitõendeid! Ei ole sul mingisuguseid asitõendeid."
Muuk hakkab närviliseks muutuma. Uni taandub. Ninasõõrmed punguvad. Mõte on juba peaaegu erk.
Muuk: "Khmm... mis asitõendid sul siis on?"
Tuuslam irvitab: "No, on. Usu mind."
Muuk: "Sa ei ole normaalne."
Tuuslam pika naeru keskel: "Karbis olid asjad teistpidi."
Muuk kohmetub: "Eee... mismoodi teistpidi. Nad ju käivadki nii pidi.... Ei käi või....?"
Tuuslam paugub naerda....
Muuk virutab Tuuslamit padjaga ja naerab kaasa...
Tuuslam on jobu ja Muuk on paljastatud.

*Vahelehõige*
Kalamajas on teadlikult tõestatud, et inimene näeb unes ette, mis temaga tulevikus juhtuma hakkab. Empiirilise uuringu läbiviijad on lugupeetud Kalamaja elanikud Muuk ja Tuuslam. Eriti tooksin siinkohal esile Muuki põhjalikku investigatsiooni, mis on kestnud juba aastakümneid.
Muuk annab kommentaari: "Jajah. Olen mina juba lapsest saati kohanud n.n de javu momente ehk siis viie minuti kestel tean ma täpselt, mis minuga juhtub, mida keegi inimene ütleb, mis valguses ja värvis. Ainuke seletusviis sellele on see, et ilmselt näen ma unes ette neidsamu sündmusi, aga ise antud unenägu hommikul ärgates lihtsalt ei mäleta. Unenägu meenub siis, kui ette nähtud sündmus juhtuma hakkab."
Paranormaalne.

5 comments:

Anonymous said...

Aga mis karbis oli???

Anonymous said...

:) kuidas sa ei tea? Kõikidel, KÕIGIL, on oma Karp, kus on minevik.. Samas siin võis olla ka mingi muu Karbiga tegu, kuid siiski jään arvamusele, et see oli See Karp :)

thezookeepersboy said...

See on niisugune valget värvi karp. Kunagi kinkis Muuk selle sees Tuuslamile lilledega aluspüksid... Nüüd ei ole seal sees enam aluspüksid. On midagi sootuks muud...

Anonymous said...

Jänese pärast, ma ei tahaks jälle oma imaginatsiooni kasutada!

Anonymous said...

noh, de javu on tegelikult déjà vu, tähendab prantsuse keeles "juba näinud" ja deja vu-d tulevad sellest, kui 1 ajupool mõtleb kiiremini kui teine ja see teine ei jõua talle järgi. nii et võta näpust, mitte unes ei näe te midagi, vaid lihtsalt aju ei tööta.