Sunday, September 17, 2006

Muuki ja Tuuslami uskumatud seiklused Põhja-Eestis. Ehk kuidas Proviisor aasta jagu vanemaks sai. Ehk tagasi helerohelisse majja.

Peatükk Esimene.
Laupäev.
Kell 815 hommik.

Kajamaja. Helerohelises, suurte akendega puumajas on Muuk oma silmad nädalavahetuse esimesele päevale lahti teinud. Täna on programm. Täna on võtted ja värvimine ja suurejoonelisem raseerimisüritus, sest õhtul on pidu sauna ja seksiga.
Alustame algusest. Muuk ajas ennast kahele jalale ja sammus suurde tuppa. Istus pisut diivanil. Istus veel pisut. Sammus kööki. Tegi kapi ukse lahti ja võttis sealt välja kaks karpi juuksevärvi. Üks oli helepruun ja teine oli kastanipruun. Loosi läks helepruun, sest Muuk on juba aasta tagasi ära otsustanud, et peaks oma loomuliku juuksetooni juurde tasapisi naasema hakata. Siiamaani ei ole see eriti osavalt õnnestunud. Ja ei õnnestunud ka laupäeval, sest kogu selle grandioosse värvimisürituse tulemus oli see, et Muuki juuksel on juurest loomulikku tooni ja otsest tumedad. Ehk siis: ei mingisugust muutust! Hea küll. Sai kulututad üks tund väärtuslikust ajast ja kuuskümmend neli krooni väärtuslikust rahast. Sai vihastatud. Sai maha rahunetud. Saabus järgmine tund... Kell 11:57 varahommikul oli ta juba Rocca Al Mare autopesus ja kruttis oma suurel sinisel antenni maha. Kell 12:09 sai ta pesust välja ja võttis otsesuuna Kiili filmistuudiosse. Päike paistis, auto näitas 15 kraadi õhusooja, asfalt läikis valguse käes, puud olid endiselt rohelised, muusika ja muusika ja muusika mängis kõva-kõvasti.... Muuk väga palju nautis seda üürikest sõitu. Nautis seda isegi nii palju, et ta jõudis sündmuskohale liiga hilja. Töö oli juba tehtud ja väga hästi tehtud. Seega ei olnud tema hiline sisenemine absoluutselt probleem. Siit moraal: tehke koostööd AINULT professionaalidega, säästate hulgaliselt raha ja närvikulu. Muuk oli õnnelik, et sai näha toredaid ja mõistlikke inimesi. Tegi maastikust ühe pildi ja läks Järve Selverisse raha vahetama. Kell ca 15-16 jõudis ta tagasi helerohelisse majja, kus patseeris vastu Tuuslam oma oivalistes pidžaamapükstes ja lillelises särgis. Tammsaared pandi pruuni karpi, kirjutati kaart, pakiti ja hakati Soodla suunas liikuma.

Peatükk Kaks.
Soodla.
Kell 18:40.

Õhtuhämaruses lähenes suur sinine sündmuspaigale. Eemalt oli kosta õnnelikke karjeid ja püssipauke. Soodla osmik oli kenasti valgustatud, hoov uusrikaste autosid täis ja Proviisor säras nagu alati kui Muuk talle sünnipäeva kallistused edasi andis. Kirjanik oli ka kohal ja endine bussiteadlane oli kohal ja Jüri elanikud ja Soodla omanikud ja Jägerbaum ja Valetaja ja tsikkel ja uskumatult hea kartulisalat koos värskesalati ja grilltoorveisevorstide ja liha ja kookide ja shampuse ja morsi ja metsaseentega olid ka seal. Vene piljard näitas, et Muuk ja Tuuslam ei mõista seda mängu ikkagi üldse. No ei ole võimalik nii suurt palli nii väiksesse auku ajada! Sellele järgnes kunstivoor ja näitering. Tuuslam oli lehm ja Muuk oli lüpsja. Tuuslam lõi takka üles ja Muuk rahustas teda. Siis tuli Jägerbaum kolaga ja veel üks Jägerbaum kolaga ja shampus viktoriinivõidu puhul, millele järgnes loomulikult Jägerbaum kolaga ja 120kraadine saun koos alasti Valetaja ja Mägraga. Libe oli olla. Neli alasti inimest olid sunnitud ennast ca pooleteise meetrisele saunalavatsile ära paigutama. Hehh.. kui nahk ei oleks märg olnud, siis ilmselt oleks tükk maad pikem aeg sellele tegevusele läinud... :)).
Kella 0300 paiku öösel hakkas Muuk ära kukkuma. Rääkis, rääkis, rääkis ja nokkis, nokkis, nokkis... Suur isage irvitas selle peale ja arvas, et peaks Talna elanikud Mutimajja toimetama ja neile head-ööd soovima.

Kell 330. Pimedus. Soodla.

Muuk komberdab Tuuslamile ja Suurele Isasele järgi. Endalegi arusaamata on ta järsku mingisuguse osmiku ees, mille nimi Mutimaja. Ta ei saa ka sellest aru, kas Mutimaja on siin või sealpool välikäimlat. Pilkasest pimedusest avatakse tabalikust uks ja avaneb vaade: meetrilaiune voodi, punasesibru tekiga kaetud, selle kõrval mingisugune kast vanade mänguasjadega. Voodi ees pisike laud, millel on miski vooluvõtmise agregaat. Laest ripub valguspirn, mis olemasolevale kollakat valgust peegeldab. Seinas on viit erinevat sorti tapeeti, mille vanuseaste kõigub aastast 1960 kuni 2003. Antud majakese üldpindala oli ca 5m2.
Suur Isane lahkus. Muuk ja Tuuslam jäid omaette.

Muuk: "Me peame autost magamiskoti ja teki tooma, kui ellu tahame jääda."
Tuuslam: "Muuk, sul on õigus. Lähme kottidele järgi."
Käivad ära.
Tagasi.
Tekid voodi peal. Voodi kõrgus on sama suur kui laius. Muuk on mattunud nelja teki alla. Tal on seljas dressipluus, jakk, sall, jalas püksid.

Muuk käginal: "Tuuslam. Ma ei saa enam hingata. "
Tuuslam: "Võta endal siis mõni tekk ära või minu asi seljast ära. Loomulikult ei saa sa hingata."
Muuk võtab jaki ära.

Palavaks läks.
Ja siis tuli hommik ja esimene hall ja pissihäda. Üles tõusti kell kümme. Proua Rahvatants oli eile õhtul lastele kardulasalatit juurde teinud ja seda sai nüüd võidu peale söödud. Peale seda otsisid Muuk ja Tuuslam ca tund aega kaduma läinud automakki, mis ennast fantoomina poolel koduteel kuskilt istme vahelt välja ilmutas. Osteti Soodla poest asotsiaalide keskelt kolm pudelit gaseeritud vett ja mingi tagasi helerohelisse majja.

No comments: